// KOKBOK |
|
»
Tjädergryta » Rödvinsbrässerad skogsfågel |
|
Efter en bra jaktdag
med hunden så är det SNFK:s ambition att berika jägaren med nya möjligheter
att tillvarata viltet. Här presenterar våra medlemmar sina vilda och goda
recept med råvaror ur vårt norrländska skafferi. Skicka gärna in dina favoritrecept! Maila webmastern. |
|
![]() |
|
Tjädergryta | |
1 stekt Tjäder 3-4 msk olja 200 gr champinjoner 4-5 dl köttbuljong på 2 tärningar 3 msk soja 1 strimlad röd paprika 1 burk bambuskott 1 burk böngroddar 1 grovhackad gul lök 1-2 msk mjöl Salt, peppar och ingefära Flå och ta ur tjädern. Serveras lämpligen med ris rostat bröd och gärna tillsammans med ett
gott rött vin. |
|
Rödvinsbrässerad skogsfågel |
|
Valfri skogsfågel (1 vuxen tjäder
eller 2 orrar alternativt 5-6 ripor) 2 morötter 2 grovskurna röda lökar 3-5 dl matlagningsvin 1 msk smör och 2 msk mjöl blandas till en jämn smet 3 dl grädde 2-3 dl rött vin Salt och vitpeppar 1 msk svart vinbärsgelé Flå fågeln på bröstsidan och skär ut bröstköttet
(Ta gärna reda på benen från tjäder och orre, med fördel flår du av bröstet
på en ripa, snittar upp bukskinnet och bryter hela bröstpartiet mot halsen,
skär av vingleder med kniv. Dela gärna bröstköttet från större fåglar). |
|
» Tillbaka |